Inkontinens – eldre bleiebrukere

Mange eldre bruker bleier og kan også få bleieutslett

Inkontinens kan være en svært ulykkelig opplevelse for den det gjelder. Personen kan føle skam, frustrasjon og sinne over seg selv. Inkontinens oppfattes som tap av kontroll. Fra vi er små lærer vi å kjenne etter og vite når vi må på toalettet.

God hudpleie er viktig når inkontinens er et problem, da det kan være oppskakende, ukomfortabelt og sosialt isolerende. Sørg for at huden ikke blir utsatt for urin/avføring mer enn nødvendig. Lekkasje kan forårsake rødhet, smerte og kløe, og huden blir sårbar mot infeksjon.

Når uhellet skjer er det viktig å fjerne urin/avføringen raskt. Rengjør skånsomt, påfør fuktighet/beskyttelse hvis nødvendig.

Inkontinens øker med alderen og er særlig høy i sykehjem.1,2 69 % av alle beboere på sykehjem har ufrivillig vannlating og er avhengig av å bruke bleie.

Opptil tre av fire personer med diagnosen MS opplever en eller annen form for vannlatingsforstyrrelse fordi transport av nervesignaler mellom hjernen og urinblæren er forstyrret eller ødelagt. I tillegg vil ca. halvparten oppleve tarmproblemer som ukontrollert tarmtømming/avføringslekkasje. Bleier/bind vil være et hjelpemiddel for disse pasientene.3

Kvinner med diabetes har økt risiko for urininkontinens på grunn av diabetesrelaterte faktorer.4

Babyens hud og bleieutslett

Bleieutslett kan oppstå når som helst mens barnet ditt bruker bleie. Omtrent 50 % av alle barn rammes av bleieutslett på et eller annet tidspunkt

Les mer om bleieutslett hos barn

Kjøp Inotyol på nett

Inotyol selges på ditt nærmeste apotek eller så kan du kjøpe produktet på nett.

Kjøp Inotyol

Referanser:

  1. NHI.no - avføringslekkasje Sist revidert: 31.10.2018
  2. forskning.no – eldre må bruke bleier for sikkerhets skyld
  3. Vannlating og tarmfunksjon til besvær – MS-forbundet
  4. Dagens medisin. Mer urininkontinens ved diabetes. Publisert 09.10.2009

Du forlater Inotyol.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Mylan-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart.

Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.