Psoriasis

Psoriasis er en kronisk betennelse i huden

Psoriasis er en kronisk betennelse i huden, med røde og skjellende skorper. Utslettet kan også inneholde væskefylte blemmer. Sykdommen kan variere i intensitet og utbredelse.

De fleste vil oppleve kløe, i større eller mindre grad. Utslettet kan komme hvor som helst på kroppen, men er vanligst på albuer og knær. Man kan ha sykdomsfrie perioder, men sannsynligheten for nye utbrudd vil gjelde livet ut. 2-3% av befolkningen får psoriasis, vanligst i 20- eller 60-års alderen. Det er like vanlig hos begge kjønn.

Årsaken til psoriasis kan være arv og miljø. Stress, infeksjoner, alkohol, medisiner og hudirritasjon kan være utløsende faktorer.

Daglig tilføring av fuktighet til huden er viktig for å dempe plager og sykdomsaktivitet. Sol og saltvannsbad hjelper ofte.

Babyens hud og bleieutslett

Bleieutslett kan oppstå når som helst mens barnet ditt bruker bleie. Omtrent 50 % av alle barn rammes av bleieutslett på et eller annet tidspunkt

Les mer om bleieutslett hos barn

Kjøp Inotyol på nett

Inotyol selges på ditt nærmeste apotek eller så kan du kjøpe produktet på nett.

Kjøp Inotyol

Referanse:

  1. NHI.no - psoriasis Sist revidert: 19.07.2018

Du forlater Inotyol.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Mylan-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart.

Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.