Atopisk eksem

Atopisk eksem kalles også barneeksem

Atopisk eksem rammer ofte små barn, og kalles da barneeksem. Det er en hudlidelse med tørr, kløende og betent hud. Hos babyer sees eksemet som regel som små blemmer på kinnene og i hodebunnen.

Atopisk eksem er en kronisk hudbetennelse (dermatitt). Utslettet har gjerne et avgrenset hudområde med hevelse og små blemmer når eksemet blusser opp. Hos spedbarn opptrer eksemet som regel som små væskende blærer på kinn og i hodebunn, på strekksiden av armer og ben, og i bleieregionen.

Siden hudens barriere mot infeksjoner svekkes, oppstår det lettere infeksjoner. De vil sees som gulaktige skorper i eksemet.

Årsaken til at man får atopisk eksem er ofte en kombinasjon av arv og miljø. Matvarer (melk, egg, soya, hvete, nøtter) kan forverre sykdommen. Amming og inntak av farge- og tilsetningsstoffer kan ha en påvirkning.

Ved atopisk eksem er det viktig å unngå uttørring av huden. Bruk olje i stedet for såpe, reduser dusjing og bading og unngå veldig varmt vann. Tilfør huden ekstra fuktighet. Sol kan ha god effekt. Kjæledyr, røyk og innemiljø kan ha betydning for atopisk eksem.

Man kan vokse av seg atopisk eksem. Ved skolestart har 50% fått normalisert huden, og ved puberteten er opptil 90% symptomfrie.

Babyens hud og bleieutslett

Bleieutslett kan oppstå når som helst mens barnet ditt bruker bleie. Omtrent 50 % av alle barn rammes av bleieutslett på et eller annet tidspunkt

Les mer om bleieutslett hos barn

Kjøp Inotyol på nett

Inotyol selges på ditt nærmeste apotek eller så kan du kjøpe produktet på nett.

Kjøp Inotyol

Referanse:

  1. NHI.no – Atopisk Eksem Sist revidert: 10.01.2018

Du forlater Inotyol.no

Hvis du klikker på "Fortsett", forlater du dette Mylan-tilknyttede selskapets nettsted for å gå til et nettsted som tilhører en tredjepart.

Denne tredjeparten er eneansvarlig for innholdet på sine egne nettsider.